רק בישראל – הדרת נשים, הלוויות ושאר ירקות

בהלוויות פרטיות שיתקיימו עד יום רביעי הבא, תוכלנה נשים להספיד ולהוביל את הלוויה אם זה רצון המשפחה. ברגע שיינתן פסק ההלכה מטעם לשכתו של הרב הראשי לישראל תתעורר מחדש הסאגה המוכרת לכולנו של הפרדת הדת מהמדינה. או אז נדע האם יש לוועדת הכנסת לקידום מעמד האישה  ביצים, ולא תתן לפסק הלכה לשבש החלטות של משרד ממשלתי. שכן, המשרד לשירותי דת הוא משרד ממשלתי לכל דבר ועניין.

רקע 

לפני מספר שבועות נערך דיון בוועדת השרים לקידום מעמד האשה. בוועדה הוחלט להורות למשרד לשירותי דת לתקן את רישיונות חברה קדישא, כך שיבהירו שנשים רשאיות ללוות מתים לקבריהם ולהספיד אותם בהלוויות.  היום נמסר מהמשרד לשירותי דת כי הם ממתינים לפסק הלכה של הרב הראשי לישראל. ולשכת הרב עמאר הגיבה כך: "הסוגיה טרם הובאה לטיפולנו".

המשרד לשירותי דת

בדקתי לאיזה גוף כפוף המשרד לשירותי דת ומהן סמכויותיו, ומצאתי:

המשרד לשירותי דת החל את דרכו ב"משרד הדתות", שהוקם בשנותיה הראשונות של המדינה והיה אחראי לספק שירותי דת יהודיים, נוצריים, דרוזים ומוסלמיים לכלל אזרחי ישראל. בשנת 2004 הוחלט על פירוק המשרד, ויחידותיו השונות סופחו למשרדי הממשלה השונים, על פי שיוכם התפקודי. לדוגמא: בתי דין רבניים סופחו והם כפופים לסמכותו של משרד המשפטים. הטיפול במקומות קדושים בישראל הועבר לטיפולו של משרד התיירות ושרותי דת לאזרחים לא יהודיים סופחו למשרד הפנים. הרגולציה (פיקוח, הסדרה ובקרה) על המועצות הדתיות וחברה קדישא, הועברה כיחידת סמך למשרד ראש הממשלה, והיא נקראת "הרשות הארצית לשירותי דת".

בהמשך, בשנת 2008 החליטה ממשלת ישראל להקים מחדש את המשרד לשירותי דת, והפעם במתכונת שונה.

אני מצטטת:

במתכונתו הנוכחית, המשרד לשירותי דת מהווה רגולטור על המועצות הדתיות וחברה קדישא, ואחראי לספק שירותי דת לאזרחיה היהודיים של מדינת ישראל באופן המקצועי והטוב ביותר.

עמדת המשרד לשירותי דת

כפי שציינתי, תמונת המצב נכון לרגע זה – הודעה רשמית של המשרד לשירותי דת קובעת מפורשות שהם ממתינים לפסק הלכה של הרב הראשי לישראל. ועד לאותו פסק הלכה, עמדת המשרד לשירותי דת היא כדלקמן:

יש להתחשב ברגשות המשפחות ואין למנוע הספד נשים ממשפחה שמבקשת זאת.

האבסורד של דת ומדינה בישראל

רק בישראל פוחדים מקביעה נחרצת שמשרד ממשלתי הוא משרד הכפוף להחלטות ממשלה ושריה ואילו לשכת הרב הראשי קובעת הלכות, עוסקת בעניינים שבסמכותה בלבד ואינה רשאית לפלוש לסמכותם של משרדים ממשלתיים.

7 תגובות על ״רק בישראל – הדרת נשים, הלוויות ושאר ירקות״

  1. א. נשים אשמות בכל, כמובן. לולא הועדה בענין קידום האשה – לא היינו מגיעים לתגובה כזו של התעלמות מהחוק בישראל. אנו, הנשים, חטאנו, פשענו, אשמנו.
    ב. שאבין, המשרד לענייני דתות מטפל רק ביהודים עכשו ומה בנוגע לשאר הדתות?
    ג. משאלה: הלואי ויקום גוף חזק, ישר והגון שישנה את השליטה של הדתיים עלינו!

  2. שרון, אחרי כתבה כזו, ולאור הידיעה שהמשרד לענייני דתות הינו משרד ממשלתי (!) אין מנוס אלא לפרסם בכל מקום אפשרי ברשת את המציאות האבסורדית שמתגלה לעינינו. מהרי גם את!!

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.